دوره آموزش Node.js و Express

اواخر سال 2009 در کنفرانسی که در برلین برگزار شده بود، پس از سخنرانی یک ساعته‌ی فردی به نام رایان دال، حضار برای چند دقیقه او را به صورت ایستاده تشویق کردند. رایان دال در این سخنرانی با معرفی رسمی Node.js به دنیا، بازی را برای همه‌ی توسعه‌دهندگان جاوااسکریپت تغییر داده بود و این علت هیجان بالای حاضرین و به وجد آمدن آنها بود. Node.js یک پلتفرم قدرتمند، معتبر و ایده‌آل برای اپلیکیشن‌های وب در مقیاس جهانی است که پای جاوااسکریپت را به دنیای Backend هم باز می‌کند و به توسعه‌دهندگان جاوااسکریپت امکان می‌دهد که بدون نیاز به درگیر شدن با یک زبان جدید (مانند PHP یا C#) به حوزه‌ی Backend وارد شوند. اینکه در سمت کاربر و سرور از زبان یکسانی استفاده کنیم، یک امکان فوق‌العاده است و موفقیت دراماتیک Node.js تا حد زیادی مرهون همین امر است.
از زمان تولد اینترنت، بازار فناوری اطلاعات هرگز به این بزرگی که امروز می‌بینیم، نبوده است و از استارتاپ‌ها تا شرکت‌های بزرگ، همه به دنبال حضور یا پررنگ‌تر کردن حضور خود در دنیای آنلاین اینترنت و وب هستند. در این میان، توسعه‌ی Full Stack به یک نیاز اساسی و حیاتی برای این شرکت‌ها و کسب‌و‌کارها تبدیل شده، مهارتی که تا قبل از معرفی Node.js کسب آن خیلی سخت‌تر بود.
در دوره‌ی آموزش Node.js و Express یاد می‌گیرید که ابزارهای موجود در وبسایت‌های مورد علاقه‌تان را ساخته و در کنار هم قرار دهید. یاد می‌گیرید که چطور اپلکیشن‌های وب دارای صفحات دینامیک، حساب‌های کاربری، پایگاه داده و قالبیت‌هایی مثل چت زنده (live chat) را با استفاده از Node.js و فریمورک Express و MongoDB ایجاد کنید.

دوره‌ی آموزش Node.js و Express برای چه کسانی مناسب است؟
این دوره برای هر کسی که به دنبال یادگیری مهارت ساخت اپلیکیشن‌های وب است، مفید خواهد بود. اگر با جاوااسکریپت آشنا هستید اما تجربه‌ی کمی در توسعه‌ی وب دارید، این دوره می‌تواند کمک قابل توجهی به شما بکند. این آموزش به صورت پروژه‌محور ارائه شده و در پایان آن، یک اپلیکیشن وب کامل با امکاناتی مانند سیستم احراز هویت، پایگاه داده و قابلیت چت آنلاین خواهید ساخت.

آنچه در دوره آموزش Node.js و Express خواهید آموخت:

فصل ۱: آماده‌سازی محیط توسعه

در این فصل، قبل از هر چیز، ابزارهای مورد نیاز برای توسعه‌ی اپلیکیشن‌های وب با استفاده از Node.js و فریمورک Express نصب و پیکرندی می‌شود.

فصل ۲: شروع به کار با Node.js

در فصل دوم، بدون معطلی و بدون پرداختن به مطالب فلسفی و تاریخی، یک وب‌سرور ایجاد می‌کنیم. وب‌سرور ستون فقزات اپ ما محسوب می‌شود، چون وظیفه‌ی مدیریت درخواست‌ها و تولید پاسخ‌های مناسب را بر عهده دارد. به علاوه، در این فصل، اولین صفحه‌ی وب اپلیکیشن خود را نیز ایجاد می‌کنیم.

فصل ۳: توسعه‌ی وب با فریمورک Express

در این فصل، با محبوب‌ترین فریمورک وب مبتنی بر Node.js یعنی Express آشنا شده و خواهیم دید که چطور استفاده از آن باعث افزایش سرعت کار و ساده‌تر شدن فرایند تولید اپ‌های وب می‌شود.

فصل ۴: اتصال به دیتابیس

MongoDB بیشتر از هر سیستم دیتابیس دیگری در Node.js استفاده می‌شود و ما در این فصل با MongoDB و نحوه‌ی استفاده از آن در اپ‌های Node.js آشنا می‌شویم. ابتدا با محیط MongoDB و نحوه‌ی ایجاد کالکشن‌ها و داکیومنت‌ها آشنا شده و سپس، یاد می‌گیریم که چطور دیتابیس را با استفاده از پکیجی به نام Mongoose به اپلیکیشن متصل کنیم. علاوه بر اینها، خواهیم دید که چطور می‌توانیم داده‌های اپ را در قالب مدل‌های Mongoose به عنوان یکی از بخش‌های معماری MVC سازماندهی کنیم.

فصل ۵: لاگین و احراز هویت کاربران

در این فصل به موضوع کلیدی احراز هویت کاربران با استفاده از Express Sessions می‌پردازیم و با نحوه‌ی پیاده‌سازی قابلیت‌های ثبت‌نام و لاگین در اپلیکیشن‌های Express آشنا می‌شویم.

فصل ۶: ساخت یک API

این فصل به روش ساخت یک API یا Application Programming Interface اختصاص دارد که این قابلیت را به اپلیکیشن اضافه می‌کند که از دیتای خود به روش‌هایی غیر از صفحات وب هم میزبانی کند و امکان اتصال به سرویس‌های External را داشته باشد.

فصل ۷: پیاده‌سازی قابلیت چت آنلاین

در این فصل، یاد می‌گیریم که یک سیستم چت آنلاین یا live chat را به اپلیکیشن‌های خود اضافه کنیم. برای این منظور، از یک پکیج بسیار کارآمد با نام Socket.io استفاده خواهیم کرد.

فصل ۸: پروژه اپلیکیشن حسابداری تحت وب

سرانجام با استفاده از مطالب گفته‌شده، یک پروژه‌ی نمونه را پیاده‌سازی می‌کنیم. این پروژه عبارت است از یک نرم‌افزار حسابداری تحت وب که امکان عضویت کاربران را فراهم می‌کند. در نهایت، با استقرار (deployment) این پروژه روی یک سرور، کار خود را به انتها می‌رسانیم.