معرفی دوره‌ی آموزشی برنامه‌نویسی با پایتون

هدف این دوره‌ی آموزشی این است که شما را در سریع‌ترین زمان ممکن با پایتون آشنا کند، به نحوی که بتوانید بازی‌ها، اپلیکیشن‌های وب و اپلیکیشن‌های مربوط به Data Visualization را با استفاده از این زبان برنامه‌نویسی محبوب ایجاد کنید و به علاوه، به درکی از پایتون برسید که بتواند مبنای کار در حوزه‌های دیگر باشد.
دوره‌ی آموزش برنامه‌نویسی با پایتون برای افراد گروه‌های سنی مختلف که سابقه‌ی برنامه‌نویسی با پایتون را ندارند و یا اصلاً برنامه‌نویسی نکرده‌اند، مفید است. این دوره به این افراد کمک می‌کند که اصول اولیه‌ی برنامه‌نویسی را یاد بگیرند تا بتوانند به‌سرعت سراغ ایجاد پروژه‌های کاربردی و جالب بروند. در عین حال، کسانی که به دنبال افزایش درک خود از مفاهیم مربوط به برنامه‌نویسی با پایتون هستند، نیز می‌توانند از این دوره استفاده کنند.
این روزها محبوبیت پایتون بر کسی پوشیده نیست. اما چرا؟
پایتون یک زبان فوق‌العاده کارامد است. کاری که در پایتون با چند خط کد به انجام می‌رسد، در اکثر زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر به خطوط بسیار بیشتری نیاز دارد. گرامر پایتون خواناست و این امر، درک کد و اشکال‌زدایی از آن را ساده می‌کند و به ما امکان می‌دهد کدهای اصطلاحاً تمیز بنویسیم. به علاوه، توسعه‌ی برنامه‌های پایتون نسبت به اکثر زبان‌ها ساده‌تر و سریع‌تر است.
مردم از پایتون برای اهداف متنوعی استفاده می‌کنند. ساخت بازی، ساخت اپ‌های وب و توسعه‌ی اپ‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و علوم داده تنها تعدادی از موارد استفاده‌ی پایتون هستند.
یکی دیگر از نقاط قوت پایتون، جامعه‌ای است که حول آن شکل گرفته و تبادل اطلاعات و استفاده از تجارب دیگران را به بهترین نحو ممکن می‌کند. حتی با تجربه‌ترین برنامه‌نویسان هم به استفاده از تجارب دیگران نیاز دارند و کمتر زبانی یافت می‌شود که از این نظر بتواند با پایتون رقابت کند.

آنچه در دوره‌ی آموزشی برنامه‌نویسی با پایتون خواهید آموخت:

فصل 1: شروع به کار با پایتون

در فصل اول با روش نصب پایتون روی پلتفرم‌های مختلف آشنا شده و یک برنامه‌ی ساده‌ی Hello world را ایجاد و اجرا می‌کنیم.

فصل 2: متغیرها و نوع‌های داده‌ای پایه

در این فصل با متغیرهای پایتون، نحوه‌ی تعریف و مقداردهی و استفاده از آنها آشنا شده و نگاهی خواهیم داشت به دو گروه از مهمترین نوع‌های داده در پایتون و هر زبان برنامه‌نویسی دیگر یعنی رشته‌های متنی و اعداد. علاوه بر این، با سینتکس مورد استفاده برای ایجاد کامنت‌ها در پایتون نیز آشنا می‌شویم.

فصل 3: معرفی لیست‌های پایتون

در این فصل با لیست‌های پایتون آشنا می‌شویم که برای ذخیره‌ی چندین مقدار در قالب یک ساختار داده‌ای کاربرد دارند. انجام اعمالی مانند افزودن مقدار یا حذف مقدار از لیست و کارهایی مانند مرتب کردن مقادیر یک لیست از دیگر موارد مرتبط با لیست‌هاست که در این فصل بررسی می‌شوند.

فصل 4: کار با لیست‌های پایتون

این فصل به تکمیل مبحث لیست‌ها اختصاص دارد و شامل مطالبی مانند حلقه زدن روی لیست، ایجاد لیستء‌های عددی و کار روی بخش‌هایی از یک لیست است. تاپل‌ها نیز در این فصل مغرفی می‌شوند.

فصل 5: دیکشنری‌ها و مجموعه‌ها

دیکشنری‌ها یکی دیگر از ساختارهای رایج در برنامه‌نویسی هستند که برای ذخیره‌ی مقادیر در قالب جفت‌های key و value کاربرد دارند. در این فصل با سینتکس تعریف و استفاده از دیکشنری‌ها در پایتون آشنا شده و با روش‌های حلقه زدن روی مقادیر یک دیکشنری و تودرتو کردن دیکشنری‌ها در پایتون آشنا می‌شویم. به علاوه، در مورد مجموعه‌ها نیز صحیت خواهیم کرد.

فصل 6: گزاره‌های if

این فصل به یکی از مهمترین ساختارهای یک زبان برنامه‌نویسی یعنی گزاره‌های شرطی اختصاص دارد. گزاره‌های if و if else به عنوان گزاره‌هایی که در قلب ساختارهای شرطی قرار دارند، در این فصل معرفی و بررسی می‌شوند.

فصل 7: ورودی‌های کاربر و حلقه‌ی while

در این فصل با تابع input و تعدادی تابع دیگر که برای دریافت ورودی کاربرد دارند، آشنا شده و بعد از آن با ساختار تکرار while و سینتکس آن در پایتون آشنا می‌شویم.

فصل 8: توابع پایتون

در این فصل در مورد توابع در پایتون و روش تعریف و فراخوانی آنها صحبت می‌کنیم مطالب مهمی نیز در ارتباط با پارامترهای یک تابع و نیز مقدار بازگشتی توابع بیان خواهد شد.

فصل 9:‌ کلاس‌ها

این فصل، نقطه‌ی ورود به دنیای شی‌گرایی و برنامه‌نویسی شی‌گرا در پایتون است. قبل از هر چیز با کلاس‌ها و نحوه‌ی تعریف و نمونه‌سازی از آنها آشنا می‌شویم. در ادامه، در مورد موضوعات بسیار مهمی مانند وراثت (inheritance) و import کردن کلاس‌ها صحبت خواهیم کرد.

فصل 10: فایل‌ها و استثناها

در این فصل ابتدا در مورد کار با فایل‌ها در پایتون صحبت می‌کنیم و سپس به بحث مدیریت استثنا (Exception Handling) خواهیم پرداخت که مکانیسم مدیریت خطای پایتون است. مطالبی نیز در ارتباط با روش‌های دریافت و ذخیره‌ی داده‌ها بیان خواهد شد.

فصل 11:‌ آزمایش کدها

این فصل به موضوع تست برنامه‌های پایتون با استفاده از pytest اختصاص دارد. تست‌های مختلفی روی یک تابع و یک کلاس انجام می‌دهیم تا با نحوه‌ی انجام این کارها آشنا شوید.

فصل 12: ساخت بازی هجوم بیگانگان (بخش اول)

در این فصل با استفاده از Pygame که مجموعه‌ای از ماژول‌های پایتون برای کار با آیتم‌های مالتی‌مدیا مانند تصاویر، انیمیشن‌ها و صداهاست، ساخت یک بازی با نام Alien Invasion یا هجوم بیگانگان را شروع می‌کنیم. ما یک کشتی راکت‌انداز ایجاد می‌کنیم که به چپ و راست حرکت می‌کند و در پاسخ به ورودی کاربر، گلوله شلیک می‌کند.

فصل 13: ساخت بازی هجوم بیگانگان (بخش دوم)

حالا باید بیگانگان را به بازی هجوم بیگانگان اضافه کنیم. برای این منظور، ما ابتدا یک بیگانه و سپس ناوگانی از بیگانگان را ایجاد می‌کنیم که در صورت اصابت گلوله از بین می‌روند.

فصل 14: ساخت بازی هجوم بیگانگان (بخش سوم)

بازی ما به یک سیستم امتیازدهی هم نیاز دارد و این کاری است که در این فصل انجام می‌دهیم. اما علاوه بر این کار، ترتیبی می‌دهیم که وقتی بازیکن یک سطح بالاتر می‌رود، سرعت بازی افزایش یابد. به این ترتیب، بازی Aliens Invasion تکمیل می‌شود و شما دانش کافی برای خلق بازی‌هایی از این دست را بدست می‌آورید.

فصل 15: تولید داده

در این فصل یک پروژه‌ی مصورسازی داده‌ها یا Data Visualization را با استفاده از Matplotlib که یک کتابخانه‌ی ترسیم ریاضی است و پکیجی با نام Plotly که به مصورسازی داده‌ها مربوط است، ایجاد می‌کنیم تا با هنر پایتون در این عرصه هم آشنا شوید.

فصل 16: دانلود داده

در این فصل داده‌هایی را از منابع آنلاین دانلود کرده و کار مصور سازی را روی آنها انجام می‌دهیم. داده‌هایی که پردازش می‌کنیم، در دو فرمت CSV و JSON هستند. ابتدا از ماژول csv پایتون برای پردازش داده‌های مربوط به آب و هوا که در فرمت CSV ذخیره شده‌اند، استفاده می‌کنیم و سپس از Matplotlib برای نمایش تغییرات آب و هوایی در دو منطقه‌ی مختلف استفاده می‌کنیم.

فصل 17: کار با APIs

در این فصل برنامه‌ای خواهیم نوشت که مصورسازی را بر اساس داده‌هایی که بازیابی می‌کند، انجام می‌دهد. در این برنامه از یک API استفاده می‌کنیم تا به صورت خودکار داده‌های مشخصی را از یک وبسایت درخواست کند و از آن اطلاعات برای مصورسازی استفاده کند.

فصل 18: شروع به کار با Django

Django یک فریمورک وب بسیار محبوب است که محموعه‌ای از ابزارها و امکانات متنوع را برای خلق اپلیکیشن‌های وب با استفاده از پایتون ارائه می‌دهد. در این فصل با استفاده از این فریمورک محبوب، یک اپلیکیشن وب ایجاد می‌کنیم.

فصل 19: ایجاد حساب کاربری در Django

در این فصل امکان ساخت حساب کاربری و استفاده از آن را برای کاربران اپ وب خود ایجاد می‌کنیم. به علاوه، خواهیم دید که فریمورک Django چطور از داده‌ها در مقابل حملات مربوط به فرم‌های وب محافظت می‌کند و ما را از پیاده‌سازی دستی این مکانیزم‌های دفاعی بی‌نیاز می‌کند.

فصل 20: استایل‌دهی و استقرار یک اپ Django

در این فصل اپ وبی که در دو فصل قبل ساختیم را روی یک سرور آنلاین قرار می‌دهیم تا برای همه از طریق اینترنت در دسترس باشد. به علاوه، خواهیم دید که چطور با استفاده از فریمورک Bootstrap استایل مناسبی را برای اپ خود ایجاد کنیم و با ردیابی تغییرات پروژه از طریق سیستم کنترل نسخه‌ی Git نیز آشنا می‌شویم.

ثبت نام در دوره آموزش پایتون

دسترسی رایگان: ۵ فصل

ثبت‌نام در زمان برگزاری: ۳،۰۰۰،۰۰۰ ریال

ثبت‌نام بعد از تکمیل دوره: ۶،۰۰۰،۰۰۰ ریال